Wykład „Smaki koszernej kuchni" w ŁOK
9 kwietnia 2019 roku Słuchacze Łukowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku wzięli udział w wykładzie "Smaki koszernej kuchni", połączonym z pokazem tradycyjnie wyrabianych chałek z pastą babaganusz oraz pastą makbucha.
Prezentację poprowadziła Hanna Kossowska z Gminy Żydowskiej Wyznaniowej w Warszawie, która przekazała Słuchaczom informacje na temat najważniejszych świąt żydowskich oraz potraw, szykowanych na specjalne okazje. Kolejnym punktem wydarzenia była degustacja chałek oraz past, przygotowanych przez prowadzącą spotkanie.
Wydarzenie odbyło się w ramach II Dni Kultury Żydowskiej.
Prezentację poprowadziła Hanna Kossowska z Gminy Żydowskiej Wyznaniowej w Warszawie, która przekazała Słuchaczom informacje na temat najważniejszych świąt żydowskich oraz potraw, szykowanych na specjalne okazje. Kolejnym punktem wydarzenia była degustacja chałek oraz past, przygotowanych przez prowadzącą spotkanie.
Wydarzenie odbyło się w ramach II Dni Kultury Żydowskiej.





![Niedziela z teatrem: „Benio w opałach” [FOTO] Niedziela z teatrem: „Benio w opałach” [FOTO]](https://static2.lok.lukow.pl/data/media/2022/10/12/sm-16x9-2b394a746dbdac5d5f83ceb9317e9c8e.jpg)
![Inauguracja roku akademickiego 2022/2023 ŁUTW [FOTO] [WIDEO] Inauguracja roku akademickiego 2022/2023 ŁUTW [FOTO] [WIDEO]](https://static2.lok.lukow.pl/data/media/2022/10/06/sm-16x9-35c5aa8bc8c4f9e1fcdedf457d275d13.jpg)
Napisz komentarz
Komentarze