×
 

Wykład „Smaki koszernej kuchni" w ŁOK

Podziel się:
Oceń:
10.04.2019, 11:23

9 kwietnia 2019 roku Słuchacze Łukowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku wzięli udział w wykładzie "Smaki koszernej kuchni", połączonym z pokazem tradycyjnie wyrabianych chałek z pastą babaganusz oraz pastą  makbucha.

Prezentację poprowadziła Hanna Kossowska z Gminy Żydowskiej Wyznaniowej w Warszawie, która przekazała Słuchaczom informacje na temat najważniejszych świąt żydowskich oraz potraw, szykowanych na specjalne okazje. Kolejnym punktem wydarzenia była degustacja chałek oraz past, przygotowanych przez prowadzącą spotkanie.

Wydarzenie odbyło się w ramach II Dni Kultury Żydowskiej. 

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Łukowski Ośrodek Kultury z siedzibą w Łukowie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.