Wykład otwarty Hanny Kossowskiej "Korzenie kuchni żydowskiej. Zapachy i smaki" [FOTO]

  • 6 października 2021, 10:56
  • Alicja Dymitruk
Wykład otwarty Hanny Kossowskiej "Korzenie kuchni żydowskiej. Zapachy…
Za nami wykład otwarty "Korzenie kuchni żydowskiej. Zapachy i smaki", który poprowadziła Hanna Kossowska: malarka, edukatorka, aktorka, animatorka kultury żydowskiej, na co dzień prowadząca warsztaty z kaszrutu, halachy, jidyszkajtu, kabały, sztuki żydowskiej i kuchni koszernej. 

Podczas spotkania Hanna Kossowska wprowadziła słuchaczy w tajniki kuchni żydowskiej oraz historię poszczególnych potraw i zwyczajów. Były również ciekawostki kulinarne, a także przepisy m.in. na szabatowy jabłecznik, farfelki z grzybami, suflet szabatowy. Wykład zakończył słodki poczęstunek - jabłeczniki z różnymi dodatkami i przyprawami korzennymi. 

Alicja Dymitruk

Zdjęcia (23)

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Łukowski Ośrodek Kultury z siedzibą w Łukowie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Pozostałe