Wiosenne curry ze szparagami, rzodkiewką i szczypiorkiem
SKŁADNIKI:
Ryż brązowy – 30 g
Szparagi – 150 g
Tofu – 90 g
Cebula dymka – 120 g
Imbir – 5 g
Oliwa – 1 łyżeczka
Rzodkiewka – 30 g
Szczypiorek – 20 g
Groszek zielony – 30 g
Tajska pasta curry – 1 łyżka, lub sypka przyprawa curry.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ryż ugotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
2. Na oliwie podsmaż dymkę, szparagi, tofu i starty imbir.
3. Po ok 3 - 4 minutach dolej wody (ok 300 ml), dodaj pastę curry (rozpuszczoną w ok 50 ml wody) lub przyprawę curry i gotuj na małym ogniu aż szparagi będą miękkie.
4. Dodaj ugotowany ryż, groszek (jeśli masz mrożony to oczywiście wcześniej go ugotuj) oraz posiekaną rzodkiewkę i szczypiorek. Wymieszaj.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 500 kcal
Węglowodany: 60 g
Tłuszcz: 24 g
Białko: 26 g
![Zdrowa micha [Wiosenne curry ze szparagami, rzodkiewką i szczypiorkiem] /odcinek XXIII Zdrowa micha [Wiosenne curry ze szparagami, rzodkiewką i szczypiorkiem] /odcinek XXIII](https://static2.lok.lukow.pl/data/articles/xl-zdrowa-micha-wiosenne-curry-ze-szparagami-rzodkiewka-i-szczypiorkiem-odcinek-xxiii-1661767795.jpg)












![Młodzi podołali Wodeckiemu. Rewelacyjny koncert Fabryki Piosenki [FOTO] Młodzi podołali Wodeckiemu. Rewelacyjny koncert Fabryki Piosenki [FOTO]](https://static2.lok.lukow.pl/data/articles/sm-16x9-mlodzi-podolali-wodeckiemu-rewelacyjny-koncert-fabryki-piosenki-foto-1764437633.jpg)

![Spektakl teatralny „Grajka Mikołajka” dla grup zorganizowanych za nami [FOTO] Spektakl teatralny „Grajka Mikołajka” dla grup zorganizowanych za nami [FOTO]](https://static2.lok.lukow.pl/data/articles/sm-16x9-spektakl-teatralny-grajka-mikolajka-dla-grup-zorganizowanych-za-nami-foto-1764853245.jpg)

![Konkurs plastyczny na bombkę bożonarodzeniową [LISTA LAUREATÓW] Konkurs plastyczny na bombkę bożonarodzeniową [LISTA LAUREATÓW]](https://static2.lok.lukow.pl/data/articles/sm-16x9-konkurs-plastyczny-na-bombke-bozonarodzeniowa-lista-laureatow-1764844246.png)
Komentarze