Niedzielne wypieki…Ciacho, którego nie da się schrzanić… CHATKA BABY JAGI (CHATKA PUCHATKA)
Małe, słodkie,słone i na każdą okazję...Doskonale sprawdzą się na każdą imprezę zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
Dziadkowie… To słowo przywołuje na myśl tyle miłych wspomnień, także tych kulinarnych. Bo kto mógłby zapomnieć zapach świeżo upieczonej szarlotki, smak ciepłej jagodzianki podanej z mlekiem czy owocowych pierogów oblanych śmietanką? U mnie smak dzieciństwa, beztroski , smak wizyty u babci…to również wafle z galaretką, najlepiej truskawkową na bazie śmietanki…to trzeba spróbować!!! Pychota!
Karpatka zrobiona jest z ciasta parzonego, które pięknie wyrasta, tworząc wysokie góry i masy budyniowej. Ulubione ciacho mojej rodzinki… Długo myślałam że nie dam rady zrobić tego ciasta sama, szłam na łatwiznę i kupowałam gotową mieszankę znanej firmy. Jednak pewnej niedzieli odważyłam się i przygotowałam ciasto od początku do końca sama. Efekt przeszedł moje oczekiwania a karpatka „zniknęła” w kilka godzin.
Przejdź do kategorii